Kalfs­en­tre­co­te en avo­ca­dosal­sa

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klop een dressing van de helft van de olijfolie, het limoensap en zout en peper naar smaak. Schil en halveer de avocado, verwijder de pit. Snijd het avocadovlees in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze eveneens in kleine blokjes. Meng voor de salsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en helft van de dressing. Bestrijk de entrecotes met de rest van de olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en (versgemalen) peper. Verhit een (grill)pan op hoog vuur en bak het vlees in 2-3 minuten per kant rosé. Verdeel de slamelange over vier borden en besprenkel met de resterende dressing. Leg de kalfsentrecotes naast de salade en schep een lepel avocadosalsa op het vlees. Doe de rest van de salsa er apart bij.

Tip:

Vervang de avocado door twee eetlepels afgespoelde kappertjes en de munt door verse tijm of basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.