Moz­za­rel­la met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kruis de tomaten aan de onderkant in en dompel ze 10-15 seconden in kokend water. Pel de velletjes eraf, halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees eerst in smalle repen en dan in heel kleine blokjes. Ontdoe de peper van de zaadjes (onder de kraan kun je ze makkelijk wegspoelen). Hak de peper heel fijn. Leg telkens enkele blaadjes basilicum op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd er met een scherp, glad mes flinterdunne reepjes van. Meng de olijfolie met de azijn, tomatenblokjes, peper, basilicum, sjalotsnippers en de knoflook. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Leg op elk bord wat plakken mozzarella en lepel de tomatensaus erover en ernaast. Lekker met sneetjes ciabatta.

Tip:

De tomatensaus kan zowel warm als koud gegeten worden. De verwarmde saus smaakt iets pittiger, dan de koude variant.

video

To­ma­ten­saus (po­ma­rola) ma­ken

Kookles - 01:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.