Kip­spie­sen met knof­look­brood

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen of grillpan voorverwarmen. Satéstokjes half uur in koud water weken. Ananassap (uit blik) met ketjap aan de kook brengen en 3 min. laten koken. Knoflook boven ketjap-ananassap uitpersen. Oven op 200°C voorverwarmen. Brood volgens gebruiksaanwijzing bakken. Kipfilet in blokjes snijden. Ananas in stukken snijden. Bosui in stukken van 3 cm snijden. Tomaten schoonmaken, twee stuks in parten snijden, andere in blokjes. Kipfilet, ananas, parten tomaat en bosui aan satéstokjes rijgen. Spiesen met ananas-ketjapmarinade bestrijken. Spiesen op barbecue in ca. 8 min gaargrillen, regelmatig met marinade bestrijken en keren. Rest van marinade nogmaals verhitten en blokjes tomaat toevoegen. Van olie, azijn, zout en peper dressing roeren en met sla mengen. Spiesen met warme saus, sla en knoflookbrood serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.