Aard­ap­pel-cour­get­te­taart met an­sjo­vis

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bladerdeeg laten ontdooien. Ui pellen en snipperen. Courgettes wassen en in plakken snijden. Aardappels schillen en in plakken snijden. Ansjovis laten uitlekken. Oven op 200 °C voorverwarmen. In braadpan olie verhitten. Ui 2 min. bakken. Ansjovis zachtjes meebakken. Tijdens bakken uit elkaar drukken en in olie laten oplossen. Aardappelplakjes 5 min. koken, afgieten en laten uitlekken. Ei met room en peper loskloppen. Quichevorm met bladerdeeg bekleden. Bodem op verschillende plaatsen inprikken. Courgette en aardappel om en om over bodem verdelen. Ansjovis-uimengsel door room-eimengsel scheppen. Roommengsel in quichevorm schenken en met kaas bestrooien. Taart in midden van oven in 35 min. gaar en bruin bakken. Lekker met tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 55 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.