Thai­se soep met kip en mie­hoen

Een maaltijdsoep waar je 'u' tegen zegt.

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Een maaltijdsoep waar je 'u' tegen zegt. 4 personen
3 163

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paksoi in repen.
  2. Verhit de olie in de soeppan. Bak de knoflook en het grootste deel van de peper 1 min. Voeg de champignons en de paksoi toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon, het water en specerijen toe en laat aan de kook komen. Breek de miehoen in stukken en laat 4 min. in hete soep garen.
  3. Soep over grote kommen verdelen en met de rest van rode peper garneren.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 32-33

Thaise soep met kip en miehoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se soep met kip en mie­hoen

1
1
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 struik paksoi

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de paksoi in repen.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in de soeppan. Bak de knoflook en het grootste deel van de peper 1 min. Voeg de champignons en de paksoi toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 350 g bouillon met kippenvlees
  • 1 liter kraanwater
  • 1 el Thai green curry
  • 125 g mihoen

Voeg de bouillon, het water en specerijen toe en laat aan de kook komen. Breek de miehoen in stukken en laat 4 min. in hete soep garen.

6
6

Soep over grote kommen verdelen en met de rest van rode peper garneren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.