Stamp­pot­je met Spaan­se worst­jes

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng water met zout aan de kook en kook de aardappels hierin met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worstjes op laag vuur in 7-8 minuten gaar, keer ze regelmatig om. Houd de worstjes tot gebruik warm (bijv. in aluminiumfolie). Verhit intussen in een wok 1 eetlepel olie en roerbak in gedeelten de spinazie. Breng op smaak met knoflook, zout en peper, voeg eventueel meer olie toe. Doe de spinazie over in een vergiet en druk zo veel mogelijk overtollig vocht eruit. Stamp de gekookte aardappels fijn met de crème fraîche en schep de uitgelekte spinazie erdoor. Serveer het stamppotje met de worstjes.

Tip:

Gebruik in plaats van crème fraîche een scheut lekkere volle olijfolie om de aardappelpuree smeuïg te maken

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 61 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.