Pe­per­bief­stuk met ge­roos­ter­de ui

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud 750 ml), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 °C. Pel de uien en snijd ze tot aan de onderkant kruiselings in. Zet de uien naast elkaar in een kleine ovenschaal. Steek de takjes tijm erin en sprenkel de olijfolie erover. Wrijf de peperkorrels met de chilipoeder in een vijzel tot een grof mengsel. Strooi een theelepel van dit pepermengsel met wat zeezout over de uien. Rooster de uien in de oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Doe de rest van het pepermengsel in een diep bord en druk de biefstukken er met één kant in. Verhit de boter in een koekenpan en leg de biefstukken met de peperkant erin. Bak de biefstukken in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin. Het vlees mag van binnen nog rood of rosé zijn. Leg de biefstukken op warme borden en strooi er wat zout over. Zet de geroosterde uien ernaast. Lekker met aardappelsalade en veldsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.