Knof­look­piz­za

Deeg kneden, kwartiertje wachten, even de oven in… Snelle pizza!

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Deeg kneden, kwartiertje wachten, even de oven in… Snelle pizza! 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed de broodmix met 1 el olie tot een soepel deeg en laat het 15 minuten rusten. Verdeel het deeg in vier porties. Vorm er balletjes van en bestrooi het werkvlak dun met bloem.
  2. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Bebloem ook de deegroller en rol de balletjes tot dunne pizzabodems. Bestrijk ze licht met olie en verdeel de mozzarella erover.
  3. Snijd de knoflook fijn. Leg de knoflook en de tijm op de pizza's en bestrooi met (zee)zout en (versgemalen) peper. Bak de pizza's in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 229 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Knoflookpizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knof­look­piz­za

1
1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2
2
  • 100 g kant-en-klaar broodmix
  • 1 el olijfolie

Kneed de broodmix met de eetlepel olie tot een soepel deeg en laat het 15 minuten rusten. Verdeel het deeg in vier porties. Vorm er balletjes van en bestrooi het werkvlak dun met bloem.

3
3
  • 125 g mozzarella
  • 2 el bloem
  • 1 el olijfolie

Snijd de mozzarella in dunne plakken. Bebloem ook de deegroller en rol de balletjes tot dunne pizzabodems. Bestrijk ze licht met olie en verdeel de mozzarella erover.

4
4
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl tijm

Snijd de knoflook fijn. Leg de knoflook en de tijm op de pizza's en bestrooi met (zee)zout en (versgemalen) peper. Bak de pizza's in de oven in 8-10 minuten goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.