IJs­kou­de gaz­pa­cho

Koude Spaanse tomatensoep, lekker voor de lunch of als voorgerecht.

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Koude Spaanse tomatensoep, lekker voor de lunch of als voorgerecht. 4 personen
3 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer in grove stukken. Snijd ook de tomaten in stukken. Pureer de komkommer, de paprika en de tomaten met een blender of staafmixer. Voeg enkele blokjes ijs toe en vermaal deze grof.
  2. Schenk langzaam het groentesap en de olie erbij terwijl de machine draait. Knip de sprietjes bieslook fijn. Breng de soep op smaak met azijn, de bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct, eventueel met nog wat extra ijsblokjes, want deze soep is ijskoud op z'n lekkerst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

IJskoude gazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

IJs­kou­de gaz­pa­cho

1
1
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 gegrilde paprika
  • 4 ijsblokjes

Snijd de komkommer in grove stukken. Snijd ook de tomaten in stukken. Pureer de komkommer, de paprika en de tomaten met een blender of staafmixer. Voeg enkele blokjes ijs toe en vermaal deze grof.

2
2
  • 500 ml tomaat-groentesap
  • 25 g verse bieslook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wijnazijn

Schenk langzaam het groentesap en de olie erbij terwijl de machine draait. Knip de sprietjes bieslook fijn. Breng de soep op smaak met azijn, de bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Serveer direct, eventueel met nog wat extra ijsblokjes, want deze soep is ijskoud op z'n lekkerst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.