Gei­ten­kaasa­mu­se met olijf en si­naas­ap­pel

Amuse betekent 'plezier'. Moet jij eens kijken als je deze kleine smaakexplosie in je mond stopt.

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Amuse betekent 'plezier'. Moet jij eens kijken als je deze kleine smaakexplosie in je mond stopt. 4 personen
3 133

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lepels

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de pistachenoten 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Leg op elk lepeltje een olijf. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de geitenkaas met sinaasappelrasp, zout en peper. Verdeel de geitenkaas in vier porties en kneed er met koele natte handen een bolletje van rondom de olijf. Wentel de geitenkaas vervolgens door de stukjes pistachenoot en bestrooi de bolletjes met (versgemalen) peper naar smaak.

bereidingstip:

Geen vijzel of scherp mes bij de hand? Doe de pistachenoten in een afgesloten plastic zak en sla er met een zwaar voorwerp op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Geitenkaasamuse met olijf en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gei­ten­kaasa­mu­se met olijf en si­naas­ap­pel

1
1
  • 2 el pistachenoten
  • 4 olijven zonder pit
  • 100 g zachte geitenkaas
  • ½ tl sinaasappel

Rooster de pistachenoten 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Leg op elk lepeltje een olijf. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de geitenkaas met sinaasappelrasp, zout en peper.

2
2

Verdeel de geitenkaas in vier porties en kneed er met koele natte handen een bolletje van rondom de olijf. Wentel de geitenkaas vervolgens door de stukjes pistachenoot en bestrooi de bolletjes met (versgemalen) peper naar smaak.

bereidingstip:

Geen vijzel of scherp mes bij de hand? Doe de pistachenoten in een afgesloten plastic zak en sla er met een zwaar voorwerp op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.