Kip­cur­ry met su­gar snaps

Gewokt, dus de groenten blijven lekker knapperig.

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gewokt, dus de groenten blijven lekker knapperig. 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sugar snaps in een laag kokend water in de wok in 3-4 min. beetgaar. Spoel in een zeef af onder koud water en laat uitlekken. Snijd de bosuitjes, ook het groen, in grove stukken. Snijd de paksoi in brede repen.
  2. Droog de wok, verhit de olie erin en roerbak de kip op hoog vuur in 4 min. bruin en gaar. Schep de bosui en de sugar snaps erdoor en roerbak nog 2 min. Voeg daarna de woknoedels en paksoi toe en verwarm nog 1-2 min.

variatietip:

U kunt de sugarsnaps vervangen door sperziebonen.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipcurry met sugar snaps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­cur­ry met su­gar snaps

1
1
  • 200 g sugarsnaps

Kook de sugar snaps in een laag kokend water in de wok in 3-4 min. beetgaar. Spoel in een zeef af onder koud water en laat uitlekken.

2
2
  • 3 bosuien
  • 1 struik paksoi

Snijd de bosuitjes, ook het groen, in grove stukken. Snijd de paksoi in brede repen.

3
3
  • 3 el olie
  • 400 g Thaise kipfiletblokjes met citroengras

Droog de wok, verhit de olie erin en roerbak de kip op hoog vuur in 4 min. bruin en gaar. Schep de bosui en de sugar snaps erdoor en roerbak nog 2 min.

4
4
  • 300 g zachte noodles

Voeg daarna de woknoedels en paksoi toe en verwarm nog 1-2 min.

variatietip:

U kunt de sugarsnaps vervangen door sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.