Tan­te Greets spa­ghet­ti bo­log­ne­se

(338)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 10 personen
3 338

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in stukjes. Maak de prei schoon en snijd in ringetjes. Verhit de boter en de olie in een grote saus- of braadpan. Fruit de ui met de prei, tijm en laurier tot deze glazig en lichtbruin ziet. Snijd de corner beef in stukjes en roer door het uimengsel en bak deze mee tot hij begint te kleuren.
  2. Schenk de gezeefde tomaten in de pan, roer de saus om en breng hem zachtjes aan de kook. Verkruimel het rauwe gehakt in de saus en breng opnieuw aan de kook. Laat de saus 30 min. zachtjes doorkoken en breng hem op smaak met ruim (versgemalen) peper en zout.

bereidingstip:

Maak de saus een dag van tevoren, dan is hij op z'n best.

combinatietip:

Serveer de saus met spaghetti en geraspte kaas.

Tip:

Familierecept AllerHande 8 2006. Gré Ansink kan zich niet meer herinneren van wie ze het recept begin jaren '70 kreeg. Wel dat ze er meteen hoge ogen mee gooide. Bij elke familiebijeenkomst kan ze aan de bak. Zussen, neven en nichten: ze kijken uit naar de 'spaghetti van tante Greet'. Ze maakt liters tegelijk en bewaart de saus als grote blokken in de vriezer. Dat neemt makkelijk mee. 'De saus kan zó de pan in.' Het geheim zit 'm in het vlees, denkt Gré. Het gehakt wordt niet eerst rul gebakken, maar boven de pan verkruimeld en meegekookt. En dan is er nog de corned beef. Ze eet het anders nooit, maar voor haar spaghettisaus is het een onmisbaar ingrediënt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tante Greets spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tan­te Greets spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 4 uien
  • 500 g preien

Snijd de ui in stukjes. Maak de prei schoon en snijd in ringetjes.

2
2
  • 40 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gedroogde tijm
  • 2 blaadjes laurierblaadjes

Verhit de boter en de olie in een grote saus- of braadpan. Fruit de ui met de prei, tijm en laurier tot deze glazig en lichtbruin ziet.

3
3
  • 198 g corned beef

Snijd de corner beef in stukjes en roer door het uimengsel en bak deze mee tot hij begint te kleuren.

4
4
  • 2 kg gezeefde tomaten

Schenk de gezeefde tomaten in de pan, roer de saus om en breng hem zachtjes aan de kook.

5
5
  • 1 kg half-om-halfgehakt

Verkruimel het rauwe gehakt in de saus en breng opnieuw aan de kook.

6
6

Laat de saus 30 min. zachtjes doorkoken en breng hem op smaak met ruim (versgemalen) peper en zout.

bereidingstip:

Maak de saus een dag van tevoren, dan is hij op z'n best.

combinatietip:

Serveer de saus met spaghetti en geraspte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.