Cous­cous­sa­la­de met ge­rook­te kip

(189)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 189

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne ringen en week de uiringen 5 min. in een bakje met koud water. Schenk de bouillon over de couscous. Laat 5 min. wellen.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Pers de citroen uit. Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap.
  3. Maak een dressing van de olie en de rest van het citroensap en breng op smaak met peper. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Roer de dressing met de paprika door de gewelde couscous. Laat de uiringen op keukenpapier uitlekken. Verdeel de kip, ui en avocado over de couscous.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met ge­rook­te kip

1
1
  • 1 rode ui

Snijd de ui in dunne ringen en week de uiringen 5 min. in een bakje met koud water.

2
2
  • 400 ml hete kippenbouillon
  • 300 g couscous
  • 300 g gerookte kipfilet

Schenk de bouillon over de couscous. Laat 5 min. wellen. Snijd ondertussen de kipfilet in zo dun mogelijke plakjes.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

4
4
  • ½ citroen

Pers de citroen uit. Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap.

5
5
  • 3 el olijfolie
  • 2 gele paprika's

Maak een dressing van de olie en de rest van het citroensap en breng op smaak met peper. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.

6
6

Roer de dressing met de paprika door de gewelde couscous. Laat de uiringen op keukenpapier uitlekken. Verdeel de kip, ui en avocado over de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.