Ma­rok­kaan­se cous­cous met ge­hakt en wit­te kaas

Couscous kun je serveren als bijgerecht, maar met sla en gehakt ook prima als hoofdgerecht.

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Couscous kun je serveren als bijgerecht, maar met sla en gehakt ook prima als hoofdgerecht. 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in reepjes. Verhit in de braadpan de helft van de olie en bak het gehakt rul. Voeg de kruidenmix (uit pak) toe en bak het geheel 5 min. zachtjes.
  2. Doe de couscous en rozijnen (uit pak) in de pan, en giet het kokende water erover. Laat 5 min. staan. Snijd de kaas in blokjes. Schep de komkommer en tomaat door de couscous. Roer de rest van de olie, azijn, suiker, zout en peper tot een dressing. Sprenkel de dressing over de sla. Verdeel de couscous over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en garneer met kaas. Serveer het geheel met de sla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 28-29

Marokkaanse couscous met gehakt en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se cous­cous met ge­hakt en wit­te kaas

1
1
  • 2 komkommers
  • 160 ml zongedroogde tomaten

Was de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in reepjes.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 300 g rundergehakt

Verhit in de braadpan de olie en bak het gehakt rul. Voeg de kruidenmix (uit pak) toe en bak het geheel 5 min. zachtjes.

3
3
  • 317 g Marokkaanse couscous
  • 400 ml kokend water

Doe de couscous en rozijnen (uit pak) in de pan, en giet het kokende water erover. Laat 5 min. staan.

4
4
  • 150 g witte kaas
  • 3 el (olijf)olie
  • 2 el (wijn)azijn
  • 1 mespunt suiker

Snijd de kaas in blokjes. Schep de komkommer en tomaat door de couscous. Roer de olie, azijn, suiker, zout en peper tot een dressing.

5
5
  • 100 g krulslamelange

Sprenkel de dressing over de sla. Verdeel de couscous over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en garneer met kaas. Serveer het geheel met de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.