Pas­ta­sa­la­de met to­nijn en cour­get­te

Je proeft de zon in deze pastasalade met zongedroogde tomaat, tonijn en pijnboompitten.

(280)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Je proeft de zon in deze pastasalade met zongedroogde tomaat, tonijn en pijnboompitten. 4 personen
3 280

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Penne volgens gebruiksaanwijzing koken, in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. Pijnboompitten in droge koekenpan bruin roosteren.
  2. Courgette in blokjes snijden en 1 min. koken. Zongedroogde tomaten in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen. Penne, courgette, pijnboompitten, ui, tomaat en tonijn mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Pastasalade over borden verdelen.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 805 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 26-27

Pastasalade met tonijn en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn en cour­get­te

1
1
  • 350 g penne rigate

Penne volgens gebruiksaanwijzing koken, in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2
2
  • 65 g pijnboompitten
  • 1 courgette

Pijnboompitten in droge koekenpan bruin roosteren. Courgette in blokjes snijden en 1 min. koken.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 280 g zongedroogde tomaten
  • 1 ui

Zongedroogde tomaten in reepjes snijden. Ui pellen en snipperen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 555 g tonijnstukjes in light mayonaise

Penne, courgette, pijnboompitten, ui, tomaat en tonijn mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Pastasalade over borden verdelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.