Ita­li­aan­se brood­sa­la­de

Arme Italianen maakten dit gerecht vroeger om de kliekjes op te maken. Nu serveren ze het zelfs in luxe restaurants.

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Arme Italianen maakten dit gerecht vroeger om de kliekjes op te maken. Nu serveren ze het zelfs in luxe restaurants. 4 personen
4 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes. Klop een dressing van het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de tomaten en het brood in blokjes. Snijd de basilicum in reepjes. Schep de tomaten, het brood, het basilicum en de komkommer om met de dressing. De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken.

Tip:

Oud brood is droger en daardoor neemt het beter de lekkere smaken op van de groenten en de dressing. Geen oud brood? Droog het brood dan even in een lauwwarme oven of in de broodrooster.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse broodsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se brood­sa­la­de

1
1
  • 1 komkommer

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes.

2
2
  • 3 el citroensap
  • 6 el olijfolie extra vierge

Klop een dressing van het citroensap en de olie. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 8 tomaten
  • ½ ciabatta
  • 15 g verse basilicum

Snijd de tomaten en het brood in blokjes. Snijd de basilicum in reepjes. Schep de tomaten, het brood, het basilicum en de komkommer om met de dressing.

4
4

De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.