Cour­get­te­car­p­ac­cio met rook­vlees

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
4 178

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de azijn met de olie en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep door de champignons. Bak de champignons in een koekenpan met antiaanbaklaag 5 min. op hoog vuur bruin en krokant. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden. Bestrooi met het zeezout. Leg in het midden een bergje rucola met het rookvlees en schep er de champignonplakjes uit de dressing op. Besprenkel de overgebleven dressing over de courgette. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met ciabatta (brood).

Tip:

In plaats van rookvlees kun je ook verse geschaafde krullen grano padano-kaas gebruiken.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.