Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw op z'n Ma­rok­kaans

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng in een kom de bloem met de komijn en 1 tl zout en peper. Schep de stukken vis erdoor, zodat ze rondom bedekt zijn met bloem. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 el olie en bak hierin de vis op een matig vuur 5-8 minuten goudbruin. Keer de vis om. Snijd een stukje door om de gaarheid te controleren: het vlees moet uiteenvallen en de glans moet verdwenen zijn. Laat de gebakken vis uitlekken op keukenpapier. Snijd het pepertje open, verwijder de zaadjes en versnipper het pepertje. Maak een marinade van de rest van de olie met het citroensap, de koriander, knoflook en pepersnippers. Schep de marinade in een kom om met de gebakken vis en marineer de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur. Gekoeld serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.