Spe­cu­laas­ijs met bok­bier­sa­bay­on

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 6 personen
4 38

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht worden. Breek 4 speculaasjes boven bak me ijs. Voeg koekkruiden toe en schep geheel goed door elkaar. Bevries ijs in ca. 1 uur in diepvries. Neem ijs uit diepvries. Meng in vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker, eierdooiers. Zet kom in pan met laagje kokend water en klop massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig op. Klop rest van bokbier geleidelijk erdoor. Schep 6 ronde bollen ijs op zes borden. Verkruimel laatste twee speculaasjes erboven. Schep sabayon eromheen en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Speculaasijs met bokbiersabayon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spe­cu­laas­ijs met bok­bier­sa­bay­on

1
1
  • 1 bak slagroomijs

Laat ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht worden.

2
2
  • 6 speculaasjes
  • 1 el speculaaskruiden

Breek 4 speculaasjes boven bak me ijs. Voeg koekkruiden toe en schep geheel goed door elkaar. Bevries ijs in ca. 1 uur in diepvries.

3
3
  • ¾ dl bokbier
  • 2 el suiker
  • 2 eierdooier

Neem ijs uit diepvries. Meng in vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker, eierdooiers. Zet kom in pan met laagje kokend water en klop massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig op. Klop rest van bokbier geleidelijk erdoor.

4
4

Schep 6 ronde bollen ijs op zes borden. Verkruimel laatste twee speculaasjes erboven. Schep sabayon eromheen en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.