Steak du boeuf met ge­gra­ti­neer­de prei

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in stukken snijden en gaarkoken. Grill van oven voorverwarmen. Prei schoonmaken en in ringen snijden. Tomaatjes in stukjes snijden. In koekenpan helft van margarine verhitten en prei en tomaatjes in 8 min. beetgaar stoven. In koekenpan rest van margarine verhitten en steaks volgens gebruiksaanwijzing bakken. Prei in ovenschaal doen en bestrooien met kaas. Kaas onder grill in ca. 5 min. lichtbruin laten kleuren. Peterselie fijnsnijden. Knoflook boven braadvet uitpersen en 1 min. meefruiten. Vlees uit pan nemen. Aan braadvet 200 ml water en peterselie toevoegen. Jus aan de kook brengen en met zout en peper op smaak brengen. Aardappels met vlees, jus en prei serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 24-25

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.