Pom­poen­soep de­luxe

We vullen 'm met ricotta-spinazietortelloni.

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht We vullen 'm met ricotta-spinazietortelloni. 4 personen
3 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rolladetouw
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de uien. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Bind de italiaanse kruiden met keukentouw bij elkaar. Knip de bieslook in stukjes. Verhit in een grote pan de boter. Pel de knoflook en pers uit boven de pan. Voeg de ui toe en fruit ca. 2 min op laag vuur. Voeg de pompoenblokjes, het water, de bouillontabletten het bosje Italiaanse kruiden toe en laat het op laag vuur ca. 15 min. sudderen.
  2. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. Maak de broccoli schoon, was het en snijd in kleine roosjes. Kook de tortellini ca. 3 min. in een pan met kokend water. Voeg de roosjes toe aan de tortellini en kook ca. 5 min. mee. Neem het bosje kruiden uit de soep. Roer de mascarpone door de soep en breng op smaal met peper en eventueel zout. Pureer de pompoensoep met een staafmixer. Laat de tortellini en broccoli in een zeef uitlekken en schep door de soep. Bestrooi met bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pompoensoep deluxe

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep de­luxe

1
1
  • 2 kleine uien
  • 1 kg pompoen
  • ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix
  • ½ zakje verse bieslook
  • 25 g boter
  • 1 teen knoflook

Pel en snipper de uien. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Bind de italiaanse kruiden met keukentouw bij elkaar. Knip de bieslook in stukjes. Verhit in een grote pan de boter. Pel de knoflook en pers uit boven de pan.

2
2
  • 1 liter water
  • 2 kruidenbouillontabletten

Voeg de ui toe en fruit ca. 2 min op laag vuur. Voeg de pompoenblokjes, het water, de bouillontabletten het bosje Italiaanse kruiden toe en laat het op laag vuur ca. 15 min. sudderen.

3
3
  • 300 g broccoli
  • 250 g verse tortelloni verdi

Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. Maak de broccoli schoon, was het en snijd in kleine roosjes. Kook de tortellini ca. 3 min. in een pan met kokend water. Voeg de roosjes toe aan de tortellini en kook ca. 5 min. mee.

4
4
  • 125 g mascarpone

Neem het bosje kruiden uit de soep. Roer de mascarpone door de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de pompoensoep met een staafmixer. Laat de tortellini en broccoli in een zeef uitlekken en schep door de soep.

5
5

Bestrooi met bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.