Ro­mi­ge wit­lof met mos­se­len

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
3 8

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit olie in koekenban en bak aardappelschijfjes in ca. 12 minuten krokant, schep regelmatig om. Maak witlof schoon en halveer struikjes in lengte. Leg witlof met snijkant naar beneden in pan. Bestrooi met 1/2 theelepel zout en schenk wijn erover. Kook witlof afgedekt in 8 à 10 minuten gaat, keer halverwege. Laat mosselen uitlekken. Schep crème fraîche en mosselen door witlof en verwarm ca. 1 minuut mee. Schep op twee borden. Schep aardappelschijfjes ernaast en bestrooi met zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige witlof met mosselen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge wit­lof met mos­se­len

1
1
  • 4 el olijfolie
  • 1 zak aardappelschijfjes
  • 4 struiken witlof
  • ½ dl droge witte wijn

Verhit olie in koekenban en bak aardappelschijfjes in ca. 12 minuten krokant, schep regelmatig om. Maak witlof schoon en halveer struikjes in lengte. Leg witlof met snijkant naar beneden in pan. Bestrooi met 1/2 theelepel zout en schenk wijn erover.

2
2
  • 1 potje mosselen
  • 4 el crème fraîche

Kook witlof afgedekt in 8 à 10 minuten gaat, keer halverwege. Laat mosselen uitlekken. Schep crème fraîche en mosselen door witlof en verwarm ca. 1 minuut mee. Schep op twee borden. Schep aardappelschijfjes ernaast en bestrooi met zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.