Krui­dig cho­co­la­de­taartje

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvormpjes doorsnede ca. 7 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boven kom chocolade breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade, boter en 100 g poedersuiker (1 el achterhouden) al roerend laten smelten. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten en rest van poedersuiker stijfkloppen. Eidooiers, cognac, kaneel en nootmuskaat door chocolade scheppen. Boven eiwitten maizena zeven en erdoor spatelen. Chocolade door eiwitten spatelen (niet gladroeren). Vormpjes invetten en beslag erin scheppen. Taartjes in ca. 20 minuten gaar bakken. Warm of koud serveren met halfstijf geklopte slagroom.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.