Pro­ven­çaal­se kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. oventijd
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukentouw
  • 20 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Boen de citroen goed schoon en snijd in vier partjes. Snijd de knoflook in plakjes. Bind de helft van de tijm met het touw bij elkaar.
  2. Bestrooi de binnenkant van de kip met peper en zout. Schep ⅖ van de olie erin. Stop de partjes citroen, het kruidenbosje en de plakjes knoflook in de buikholte. Steek de buikholte dicht met de cocktailprikkers.
  3. Bestrijk de kip rondom met de rest van de olijfolie en leg in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Schuif de schaal met de kip in het midden van de oven en schakel in op 175 ºC. Bak de kip in 1 ½ - 1 ¾ uur goudbruin en braad het gaar.
  4. Ris de blaadjes van de rest van de kruidentakjes en snijd fijn. Leg de kip op een platte schaal. Schenk het braadvocht in een sauspan. Voeg het kippenbouillontablet, water en de kruiden toe. Breng aan de kook en kook op hoog vuur in tot jus. Serveer de jus apart bij de kip. Serveer met couscous en ratatouille.
video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Provençaalse kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se kip

1
1
  • 1 maiskip
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook

Laat de kip op kamertemperatuur komen. Boen de citroen goed schoon en snijd in vier partjes. Snijd de knoflook in plakjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 10 g verse tijm

Bind de tijm met het touw bij elkaar.

3
3
  • ½ tl vierseizoenenpeper
  • ½ tl zeezout
  • 2 el olijfolie extra vierge

Bestrooi de binnenkant van de kip met peper en zout. Schep wat olie erin.

4
4

Stop de partjes citroen, het kruidenbosje en de plakjes knoflook in de buikholte. Steek de buikholte dicht met de cocktailprikkers.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 3 el olijfolie extra vierge

Bestrijk de kip rondom met de olijfolie en leg in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout.

6
6

Schuif de schaal met de kip in het midden van de oven en schakel in op 175 ºC. Bak de kip in 1 ½ - 1 ¾ uur goudbruin en braad het gaar.

Vlees braden

Instructievideo

01:13 min.

7
7
  • 10 g verse tijm

Ris de blaadjes van de rest van de tijmtakjes en snijd fijn.

8
8

Leg de kip op een platte schaal.

9
9
  • ¼ kippenbouillontablet
  • 1 dl kraanwater

Schenk het braadvocht in een sauspan. Voeg het kippenbouillontablet, water en de kruiden toe. Breng aan de kook en kook op hoog vuur in tot jus.

10
10

Serveer de jus apart bij de kip. Serveer met couscous en ratatouille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.