Chips van knol­sel­de­rij

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knolselderij schillen, wassen en droog deppen. Selderij in stukken snijden. Stukken met keukenmachine of met schaaf in heel dunne plakjes snijden. In frituurpan olie verhitten tot ca. 170 ºC. Ca 1/4 deel van plakjes knolselderij in ca. 4 minuten krokant frituren. Tijdens frituren plakjes met schuimspaan van elkaar losmaken. Knolselderijchips uit frituurpan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Rest van knolselderij op zelfde manier krokant frituren.Knolselderijchips leggen in schaal en bestrooien met zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.