Groe­ne as­per­ges met ham en as­per­ge­saus

Hup Holland hup! Met dit gerecht van Nederlandse bodem scoor je zeker.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hup Holland hup! Met dit gerecht van Nederlandse bodem scoor je zeker. 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was, schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze in 20 min. gaar. Was de asperges, snijd de houtachtige uiteindes af, snijd ze in stukken van 4 cm. Houd de kopjes achter, kook de rest in 8 min. gaar. Kook na 4 min. de asperges mee.
  2. Laat de asperges uitlekken. Kook de eieren in 8 min. hard, pel en snipper ze daarna. Knip de peterselie fijn. Snijd de ham in reepjes. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de asperges en ham en verdeel over de borden. Schep de aardappelen ernaast en schenk de saus over de asperges heen. Garneer met peterselie en ei.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 22-23

Groene asperges met ham en aspergesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne as­per­ges met ham en as­per­ge­saus

1
1
  • 500 g groene asperges
  • 1 kg aardappel

Was, schil en snijd de aardappels in stukken. Kook ze in 20 min. gaar. Was de asperges, snijd de houtachtige uiteindes af, snijd ze in stukken van 4 cm. Houd de kopjes achter, kook de rest in 8 min. gaar. Kook na 4 min. de asperges mee.

2
2
  • 2 eieren
  • 15 g verse peterselie
  • 210 g schouderham
  • 40 g saus voor asperges
  • 25 g roomboter

Laat de asperges uitlekken. Kook de eieren in 8 min. hard, pel en snipper ze daarna. Knip de peterselie fijn. Snijd de ham in reepjes. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de asperges en ham en verdeel over de borden.

3
3

Schep de aardappelen ernaast en schenk de saus over de asperges heen. Garneer met peterselie en ei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.