Stroop­wa­felsouf­flé

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 128

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 soufflévormpjes (inhoud 150 ml), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eidooiers los. Laat de boter op laag vuur smelten, roer de bloem erdoor en schenk er al roerend scheutje voor scheutje de melk bij tot er een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
  2. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout stijf en zet het tot gebruik in de koelkast. Maal de stroopwafels zeer fijn in de keukenmachine. Schep de eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen stroopwafels erdoor.
  3. Verdeel het stroopwafelmengsel over de vormpjes en bak in ca. 15-20 min. in de oven. Strooi de poedersuiker eroverheen. Serveer direct.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.