Sa­la­de van pa­ling met ap­pel­stroop

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 8 personen
3 179

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de appelstroop met een eetlepel kokend water en teken met een theelepel die je in de stroop doopt een vierkant op elk bord. Leg binnen dit vierkant dakpansgewijs een kleiner gesloten vierkant van de plakjes radijs. Klop een dressing van 2 eetlepels olie, wittewijnazijn, suiker en mosterd en meng dit met de veldsla.
  2. Leg op ieder vierkant van radijs een handje veldsla. Snijd de paling in stukken die even groot zijn als het radijsvierkant (zie foto) en leg op elke salade 4 stukjes paling naast elkaar. Bestrooi de salade met zout, peper en citroenrasp naar smaak. Leg een knoopje in elk sprietje bieslook en doe op elke salade een sprietje.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.