Groen­ten­soep met bal­len

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peterselie fijn. Kruimel de beschuit fijn en meng het kruim met het gehakt, de mosterd, het ei, de helft van de peterselie, peper en zout. Draai er gehaktballetjes van. Schrap de winterpeen en snijd de boven- en de onderkant eraf. Snijd ze in stukken van 5 cm en daarna in dunne reepjes.
  2. Was de prei, snijd in stukken van 5 cm en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de selderieblaadjes fijn en de selderietakjes in kleine stukjes. Leng de basis voor kippensoep aan met het water en breng aan de kook.
  3. Voeg de rijst toe en laat de soep 5 min. doorkoken. Voeg nu de soepgroenten en de gehaktballetjes toe, laat het geheel nog 10 min. doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi de soep vóór het serveren met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groentensoep met ballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­ten­soep met bal­len

1
1
  • 2 el verse peterselie
  • 1 beschuit
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • ½ el Zaanse mosterd
  • 1 ei

Snijd de peterselie fijn. Kruimel de beschuit fijn en meng het kruim met het gehakt, de mosterd, het ei, de helft van de peterselie, peper en zout.

2
2
  • 2 winterwortels

Draai er gehaktballetjes van. Schrap de winterpeen en snijd de boven- en de onderkant eraf.

3
3
  • 1 prei

Snijd ze in stukken van 5 cm en daarna in dunne reepjes. Was de prei, snijd in stukken van 5 cm en snijd deze in de lengte doormidden.

4
4
  • 50 g selderij
  • 250 ml basis voor kippensoep
  • 1 liter kraanwater

Snijd de selderieblaadjes fijn en de selderietakjes in kleine stukjes. Leng de basis voor kippensoep aan met het water en breng aan de kook.

5
5
  • 15 g rijst

Voeg de rijst toe en laat de soep 5 min. doorkoken. Voeg nu de soepgroenten en de gehaktballetjes toe, laat het geheel nog 10 min. doorkoken.

6
6

Breng op smaak met peper en zout en bestrooi de soep vóór het serveren met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.