Cour­get­te ge­vuld met zo­mer­s­tamp­pot

Je hoeft dit gerecht maar kort voor te bereiden, de oven doet de rest. Handig!

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Je hoeft dit gerecht maar kort voor te bereiden, de oven doet de rest. Handig! 2 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze helemaal uit met een eetlepel. Snijd de lente-ui in ringetjes. Meng de aardappelpuree met de lente-ui en hamblokjes. Verdeel het mengsel over de vier halve courgettes.
  2. Pel de knoflook. Maal in de keukenmachine de boterhammen fijn met 2/3 van de olijfolie en de gepelde knoflookteentjes. Verdeel dit mengsel over de courgettes en bestrooi die naar smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie en leg de gevulde courgettes erin. Plaats de courgettes 20 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Courgette gevuld met zomerstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te ge­vuld met zo­mer­s­tamp­pot

1
1
  • 2 courgette

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze helemaal uit met een eetlepel.

2
2
  • ½ bosje lente-uitje
  • 540 g aardappelpuree
  • 125 g hamblokjes

Snijd de lente-ui in ringetjes. Meng de aardappelpuree met de lente-ui en hamblokjes. Verdeel het mengsel over de vier halve courgettes.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sneetjes oud brood
  • 3 el olijfolie

Pel de knoflook. Maal in de keukenmachine de boterhammen fijn met de olijfolie en de gepelde knoflookteentjes. Verdeel dit mengsel over de courgettes en bestrooi die naar smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el olijfolie

Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie en leg de gevulde courgettes erin. Plaats de courgettes 20 minuten in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.