Au­ber­gi­ne met cham­pig­non en to­maat

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 12 stuks
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satestokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan. Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier. Roer de aubergine om met de tijm, rode wijn, 4 el olijfolie en de knoflook. Laat nog 5 minuten staan. Rijg nu om en om een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje. Strijk de spiezen met een kwastje in met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout. Grill ze 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft. Keer de spiezen tijdens het grillen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.