Ro­mi­ge anijs­kwark met aard­bei­en

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
4 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • vijzel
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring de theedoek uit en leg hem in een vergiet. Zet het vergiet in een kom en schenk de kwark in de theedoek. Laat de kwark 30 min. uitlekken. Maal in de vijzel het blokje anijs en de suiker fijn of leg deze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller. Roer door de kwark. Pureer met een staafmixer 200 g aardbeien fijn of prak deze met een vork. Verdeel de aardbeienpuree over 4 kommen. Doe de anijskwark erbij en garneer met de rest van de aardbeien.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.