Ita­li­aan­se pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi

Schijnt het zonnetje? Maak deze goedgevulde salade voor op de picknicktafel!

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Schijnt het zonnetje? Maak deze goedgevulde salade voor op de picknicktafel! 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook 6 min.
  2. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui. Snijd de olijven in plakjes. Snijd de helft van de salami in reepjes.
  3. Giet de fusilli af. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Schep de fusilli, groenten, olijven, salamireepjes en dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rol de rest van de salami op. Leg op de salade en serveer.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 20-21

Italiaanse pastasalade met salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se pas­ta­sa­la­de met sa­la­mi

1
1
  • 400 g fusilli tricolore

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook 6 min.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 ui

Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 240 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g salami

Snijd de olijven in plakjes. Snijd de salami in reepjes.

5
5

Giet de fusilli af. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

6
6
  • 190 g gemarineerde artisjokharten
  • 100 g Italiaanse pesto-dressing

Schep de fusilli, groenten, olijven, salamireepjes en dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 100 g salami

Rol de rest van de salami op. Leg op de salade en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.