Slan­ke mous­sa­ka met ge­hakt

(376)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht 4 personen
3 376

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de saus 5 min.
  2. Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine.
  3. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bak de laatste 10 min. het brood in oven mee af. Serveer de moussaka met het stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 18-19

Slanke moussaka met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Slan­ke mous­sa­ka met ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 240 g vega fijngehakt

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.

3
3
  • 280 ml tomatenpuree
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 ml kraanwater

Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 aubergines

Verwarm de saus 5 min. Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken.

5
5
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine.

6
6
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 Frans stokbrood

Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bak de laatste 10 min. het brood in oven mee af.

7
7

Serveer de moussaka met het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.