Aard­ap­pel-broc­co­li­stoof­pot met ka­bel­jauw

Een stoofgerecht met bite, want de brocolli stoof je kort mee en de bosui gaat de pan pas op het laatst in.

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een stoofgerecht met bite, want de brocolli stoof je kort mee en de bosui gaat de pan pas op het laatst in. 4 personen
3 122

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de kabeljauw in de magnetron. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Schil de steel en snijd in stukken.
  2. Verhit de margarine in een braadpan. Bak de krieltjes 3 min. Voeg de broccoliroosjes, het water en de bouillontablet toe ene krieltjes en breng aan de kook. Laat 5 min. afgedekt koken.
  3. Snijd de kabeljauw in stukken. Roer de mosterd los en schep met de crème fraîche door de aardappelen. Voeg de vis toe en verhit het geheel nog 5 min. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Breng de schotel op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met bosui.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 18-19

Aardappel-broccolistoofpot met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-broc­co­li­stoof­pot met ka­bel­jauw

1
1
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 600 g broccoli

Ontdooi de kabeljauw in de magnetron. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Schil de steel en snijd in stukken.

2
2
  • 600 g krielaardappelen
  • 3 el vloeibare margarine
  • 200 ml water
  • 1 visbouillontablet

Verhit de margarine in een braadpan. Bak de krieltjes 3 min. Voeg de broccoliroosjes, het water en de bouillontablet toe ene krieltjes en breng aan de kook. Laat 5 min. afgedekt koken.

3
3
  • 3 el mosterd
  • 125 ml crème fraîche light
  • 3 stuks bosuitjes

Snijd de kabeljauw in stukken. Roer de mosterd los en schep met de crème fraîche door de aardappelen. Voeg de vis toe en verhit het geheel nog 5 min. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Breng de schotel op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Bestrooi met bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.