Haag­se bluf

Zoet en luchtig nagerecht waar altijd nog wel plek voor is na het hoofdgerecht.

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Zoet en luchtig nagerecht waar altijd nog wel plek voor is na het hoofdgerecht. 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers gebruik je niet. Voeg het bessensap en de suiker toe aan het eiwit. Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten geheel stijf zijn geslagen. Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt. Verdeel de Haagse bluf over de glazen en serveer de lange vingers erbij.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

serveertip:

Strooi wat sinaasappelrasp over de Haagse bluf en serveer met rood fruit.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Haagse bluf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Haag­se bluf

1
1
  • 2 eieren
  • 200 ml bessensap
  • 200 g suiker

Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers gebruik je niet. Voeg het bessensap en de suiker toe aan het eiwit.

2
2

Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten geheel stijf zijn geslagen.

3
3

Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt.

4
4
  • 4 lange vingers

Verdeel de Haagse bluf over de glazen en serveer de lange vingers erbij.

serveertip:

Strooi wat sinaasappelrasp over de Haagse bluf en serveer met rood fruit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.