Roer­ge­bak­ken peul­tjes met bief­stuk

Beetje snijden, alles wokken en kláár is je heerlijke wokgerecht.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Beetje snijden, alles wokken en kláár is je heerlijke wokgerecht. 4 personen
4 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in stukjes. Schep in een kom de biefstuk om met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking
  2. Verhit de olie in een wok en bak de biefstukreepjes in twee porties al omscheppend op hoog vuur rondom snel bruin. Schep ze uit de wok. Halveer de peultjes in de lengte.
  3. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de peultjes 3-5 minuten op hoog vuur. Pers de limoen. Schep dan de gebakken biefstukreepjes, de oestersaus en het limoensap erdoor.
  4. Verwarm het gerecht op halfhoog vuur nog heel even goed door en serveer het met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Roergebakken peultjes met biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken peul­tjes met bief­stuk

1
1
  • 200 g biefstukreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 100 g zilvervliesrijst

Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in stukjes. Schep in een kom de biefstuk om met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking

2
2
  • 2 el roerbakolie
  • 400 g peultjes

Verhit de olie in een wok en bak de biefstukreepjes in twee porties al omscheppend op hoog vuur rondom snel bruin. Schep ze uit de wok. Halveer de peultjes in de lengte.

3
3
  • 2 el roerbakolie
  • 2 el oestersaus
  • 1 limoen

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de peultjes 3-5 minuten op hoog vuur. Pers de limoen. Schep dan de gebakken biefstukreepjes, de oestersaus en het limoensap erdoor.

4
4

Verwarm het gerecht op halfhoog vuur nog heel even goed door en serveer het met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.