Kom­kom­mer­sa­la­de

Lekker fris dankzij witte kaas en verse dille. Eet smakelijk!

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Lekker fris dankzij witte kaas en verse dille. Eet smakelijk! 4 personen
3 166

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit en schaaf daarna de komkommers met een dunschiller in dunne linten. Schep de komkommerlinten in een vergiet om met wat zout en laat ze even staan.
  2. Snijd het groen van de bosui in de lengte in hele dunne repen. Snijd het wit van de bosui in ringetjes. Klop in een slaschaal een dressing van de olie en de azijn. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  3. Snijd de dille fijn. Verbrokkel de kaas. Schep de komkommerlinten met de reepjes en ringetjes bosui en de dille door de dressing en strooi de kaas erover. Maal er tot slot wat peper over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 2 komkommers

Schil de komkommers en halveer ze in de lengte.

2
2

Schraap met een theelepel de zaadjes eruit en schaaf daarna de komkommers met een dunschiller in dunne linten.

3
3

Schep de komkommerlinten in een vergiet om met wat zout en laat ze even staan.

4
4
  • 3 bosuitjes

Snijd het groen van de bosui in de lengte in hele dunne repen. Snijd het wit van de bosui in ringetjes.

5
5
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 1 mespunt versgemalen zwarte peper

Klop in een slaschaal een dressing van de olie en de azijn. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

6
6
  • 15 g verse dille
  • 50 g witte kaas

Snijd de dille fijn. Verbrokkel de kaas.

7
7
  • 1 mespunt versgemalen zwarte peper

Schep de komkommerlinten met de reepjes en ringetjes bosui en de dille door de dressing en strooi de kaas erover. Maal er tot slot wat peper over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.