Pen­ne met to­maat en broc­co­li

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. Voeg de tomaten, kruiden en 75-100 ml water toe en laat nog 10 min. zachtjes pruttelen. Breng het geheel pittig op smaak met peper. Kook de broccoli in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Giet de pasta af, verdeel over 4 diepe borden, schep de tomatensaus erop en verdeel de broccoliroosjes, olijven en kaas erover.

bereidingstip:

Kindersaus: voor kinderen kunt u een groentesaus pureren, dan eten ze ongemerkt hun groenten op.

variatietip:

Kleurrijk genieten: groene of witte groenten leveren andere vitamines, mineralen en bioactieve stoffen dan bijvoorbeeld rode of oranje groenten. Varieer daarom elke dag royaal met kleur, dan krijgt u van alles voldoende binnen.

Tip:

Supergroente: wist u dat een portie broccoli van 200 g evenveel calcium levert als een glas melk en drie keer zoveel ijzer (3 mg) als een sneetje volkorenbrood? Per dag heeft u gemiddeld 10-15 mg ijzer nodig. Ook zit broccoli barstensvol vitamine C. Gebruik niet alleen de roosjes, maar snijd ook de stelen in stukjes en bereid deze mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.