Pen­ne met to­maat en broc­co­li

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. Voeg de tomaten, kruiden en 75-100 ml water toe en laat nog 10 min. zachtjes pruttelen. Breng het geheel pittig op smaak met peper. Snijd de olijven in stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Giet de pasta af, verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus erop en verdeel de broccoliroosjes en olijven en verbrokkel de kaas erover.

bereidingstip:

Kindersaus: voor kinderen kunt u een groentesaus pureren, dan eten ze ongemerkt hun groenten op.

variatietip:

Kleurrijk genieten: groene of witte groenten leveren andere vitamines, mineralen en bioactieve stoffen dan bijvoorbeeld rode of oranje groenten. Varieer daarom elke dag royaal met kleur, dan krijgt u van alles voldoende binnen.

Tip:

Supergroente: wist u dat een portie broccoli van 200 g evenveel calcium levert als een glas melk en drie keer zoveel ijzer (3 mg) als een sneetje volkorenbrood? Per dag heeft u gemiddeld 10-15 mg ijzer nodig. Ook zit broccoli barstensvol vitamine C. Gebruik niet alleen de roosjes, maar snijd ook de stelen in stukjes en bereid deze mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met tomaat en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met to­maat en broc­co­li

1
1
  • 300 g volkoren penne rigate
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g tomaten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min.

3
3
  • 3 el Italiaanse kruiden

Voeg de tomaten, kruiden en 75-100 ml water toe en laat nog 10 min. zachtjes pruttelen. Breng het geheel pittig op smaak met peper.

4
4
  • 300 g broccoli
  • 12 zwarte olijven

Snijd de olijven in stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar.

5
5
  • 150 g magere schapenkaas

Giet de pasta af, verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus erop en verdeel de broccoliroosjes en olijven en verbrokkel de kaas erover.

bereidingstip:

Kindersaus: voor kinderen kunt u een groentesaus pureren, dan eten ze ongemerkt hun groenten op.

variatietip:

Kleurrijk genieten: groene of witte groenten leveren andere vitamines, mineralen en bioactieve stoffen dan bijvoorbeeld rode of oranje groenten. Varieer daarom elke dag royaal met kleur, dan krijgt u van alles voldoende binnen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.