Reu­zen­ge­hakt­schijf met boon­tjes

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met ei, tomatenketchup, zout, peper en paneermeel en maak er platte schijven van. Verhit in een kleine koekenpan de helft van de margarine.
  2. Leg de gehaktschijf er plat in en dek met een pan af. Laat aan beide kanten 8 min. gaar bakken. Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 minuten bruin. Schep af en toe om.
  3. Maak de boontjes schoon en kook in 4 minuten halfgaar. Lek uit en bak vervolgens 2 min. mee met de aardappelen. Snijd de gehaktschijf in vier punten en serveer met aardappeltjes en boontjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 16-17

Reuzengehaktschijf met boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Reu­zen­ge­hakt­schijf met boon­tjes

1
1
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el tomatenketchup
  • 4 el paneermeel
  • 2 el margarine

Meng het gehakt met ei, tomatenketchup, zout, peper en paneermeel en maak er platte schijven van. Verhit in een kleine koekenpan de margarine.

2
2

Leg de gehaktschijf er plat in en dek met een pan af. Laat aan beide kanten 8 min. gaar bakken.

3
3
  • 3 el margarine
  • 450 g krielaardappelen

Verhit de margarine in een koekenpan en bak de krieltjes in 12 minuten bruin. Schep af en toe om.

4
4
  • 600 g sperziebonen

Maak de boontjes schoon en kook in 4 minuten halfgaar. Lek uit en bak vervolgens 2 min. mee met de aardappelen.

5
5

Snijd de gehaktschijf in vier punten en serveer met aardappeltjes en boontjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.