Sa­la­de Ni­çoi­se met kriel­tjes en to­nijn

Deze salade van krieltjes, tonijn, ei en sperziebonen is een echte Franse klassieker.

(117)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Deze salade van krieltjes, tonijn, ei en sperziebonen is een echte Franse klassieker. 4 personen
3 117

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de grote krieltjes in de lengte. Kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af. Verhit 1/5 van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep in de laatste min. peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook in 4 min. beetgaar. Giet de bonen af en spoel af onder koud water. Kook de eieren in 7 min. hard, pel ze en snijd in partjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de sla, droog en snijd in stukken. Laat de tonijn uitlekken. Halveer de olijven. Maak de tomaten schoon en snijd in parten. Leg de sla in een grote schaal. Verdeel de sperziebonen, tomaten, olijven, tonijn, ui, ei en krieltjes erover.
  3. Klop van de rest van de olie, azijn, zout en peper een dressing. Sprenkel de dressing over de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 16-17

Salade Niçoise met krieltjes en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de Ni­çoi­se met kriel­tjes en to­nijn

1
1
  • 500 g krieltjes

Halveer de grote krieltjes in de lengte. Kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl peterselie

Verhit olie in een koekenpan en bak de krieltjes 5 min. op middelhoog vuur. Schep in de laatste min. peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 400 g sperziebonen

Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook in 4 min. beetgaar. Giet de bonen af en spoel af onder koud water.

4
4
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 kropsla

Kook de eieren in 7 min. hard, pel ze en snijd in partjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de sla, droog en snijd in stukken.

5
5
  • 185 g tonijnstukken in water
  • 10 zwarte olijven
  • 4 tomaten

Laat de tonijn uitlekken. Halveer de olijven. Maak de tomaten schoon en snijd in parten. Leg de sla in een grote schaal.

6
6

Verdeel de sperziebonen, tomaten, olijven, tonijn, ui, ei en krieltjes erover.

7
7
  • 4 el olijfolie
  • 2 el (wijn)azijn

Klop van de olie, azijn, zout en peper een dressing. Sprenkel de dressing over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.