Broc­coli­soep met pa­té­to­ren­tjes

Je kunt een stokbroodje bij de soep serveren, maar deze broodtorentjes zijn toch eigenlijk veel leuker?

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je kunt een stokbroodje bij de soep serveren, maar deze broodtorentjes zijn toch eigenlijk veel leuker? 4 personen
2 99

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de broccoli schoon. Verdeel deze in roosjes en snijd deze stronken in stukjes. Pel en snipper vervolgens de uit. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin zacht de ui en knoflook voor 2 min. Voeg hier de broccoli, 600 ml water en de bouillonblokjes aan toe. Breng het aan de kook en laat de soep vervolgens 8 min. koken.
  2. Besmeer de helft van de sneden brood dik met paté, beleg ze met sla en dek ze af met de rest van het brood. Snijd het brood op in vieren, stapel ze op en prik ze met een satéprikker vast. Pureer de soep, voeg de room toe en verwarm het goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de borden of kommen. Serveer met de patétorentjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.860 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 14-15

Broccolisoep met patétorentjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­coli­soep met pa­té­to­ren­tjes

1
1
  • 700 g broccoli
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Maak de broccoli schoon. Verdeel deze in roosjes en snijd deze stronken in stukjes. Pel en snipper vervolgens de uit. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin zacht de ui en knoflook voor 2 min.

2
2
  • 600 ml vleesbouillon

Voeg hier de broccoli, 600 ml water en de bouillonblokjes aan toe. Breng het aan de kook en laat de soep vervolgens 8 min. koken.

3
3
  • 8 bruin casinobrood
  • 1 bakje crèmepaté
  • 8 kropsla

Besmeer de helft van de sneden brood dik met paté, beleg ze met sla en dek ze af met de rest van het brood. Snijd het brood op in vieren, stapel ze op en prik ze met een satéprikker vast.

4
4
  • 150 ml kookroom

Pureer de soep, voeg de room toe en verwarm het goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de borden of kommen. Serveer met de patétorentjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.