Vis met pes­to uit de oven

Houden ze thuis niet zo van vis? Wacht maar tot je ze dit smaakvolle gerecht voorzet!

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Houden ze thuis niet zo van vis? Wacht maar tot je ze dit smaakvolle gerecht voorzet! 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de vis in de ovenschaal. Bestrooi met peper en eventueel zout. Besprenkel met 2 el olie. Bak de vis 10 min. in de olie.
  3. Maak intussen de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de prei 5 min. Snijd de tomaat in plakjes.
  4. Haal de vis uit de oven. Besmeer dik met pesto en bedek met plakes tomaat. Verspreid de prei en het bakvocht rondom de vis.
  5. Stoof de schotel afgedekt in de oven in 15 min. gaar. Bak de laatste 8 min. het stokbrood mee. Serveer de visschotel met het brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 14-15

Vis met pesto uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis met pes­to uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g koolvisfilets
  • 2 el olijfolie

Leg de vis in de ovenschaal. Bestrooi met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie. Bak de vis 10 min. in de olie.

3
3
  • 600 g preien
  • 2 olijfolie
  • 2 tomaten

Maak intussen de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de prei 5 min. Snijd de tomaat in plakjes.

4
4
  • 8 el pesto genovese

Haal de vis uit de oven. Besmeer dik met pesto en bedek met plakes tomaat. Verspreid de prei en het bakvocht rondom de vis.

5
5
  • 2 kleine stokbroden

Stoof de schotel afgedekt in de oven in 15 min. gaar. Bak de laatste 8 min. het stokbrood mee. Serveer de visschotel met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.