Ro­mi­ge pas­ta met kip en cour­get­te

Met als finishing touch: geraspte pittige kaas.

(299)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met als finishing touch: geraspte pittige kaas. 4 personen
3 299

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer de courgettes in de lengte en snijd vervolgens in plakjes.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kipblokjes met peper en zout en bak ze in 4-5 min. rondom bruin. Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze (onder aluminiumfolie) warm.
  3. Snipper de ui. Bak de ui en de courgette 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de kip aan de courgette toe en pers de knoflook erboven. Fruit de knoflook 1 min. zachtjes mee. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de pasta door de saus en verdeel dit over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas.

variatietip:

Wie van pittig houdt, kan met de room 1-2 eetlepels (grove) mosterd toevoegen aan de saus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 395 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Romige pasta met kip en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pas­ta met kip en cour­get­te

1
1
  • 350 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 courgette

Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in plakjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een hapjespan.

4
4
  • 400 g kipfilet

Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kipblokjes met peper en zout en bak ze in 4-5 min. rondom bruin.

5
5

Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze (onder aluminiumfolie) warm.

6
6
  • 1 ui

Snipper de ui. Bak de ui en de courgette 5 min. in het achtergebleven bakvet.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

7
7
  • 2 tenen knoflook

Voeg de kip aan de courgette toe en pers de knoflook erboven. Fruit de knoflook 1 min. zachtjes mee.

8
8
  • ½ tuinkruidenbouillontablet
  • 200 ml kookroom

Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper.

9
9
  • 50 g geraspte pittige kaas

Schep de pasta door de saus en verdeel dit over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas.

variatietip:

Wie van pittig houdt, kan met de room 1-2 eetlepels (grove) mosterd toevoegen aan de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.