Len­te­soep met ci­a­bat­ta

Goedgevulde maaltijdsoep voor snelle, doordeweekse dagen.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Goedgevulde maaltijdsoep voor snelle, doordeweekse dagen. 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de tomaat fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
  2. Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk het water erbij en voeg de pastaschelpjes toe. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken. Snijd de ciabtta in sneetjes. Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie.
  3. Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant. Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 min. Knip de uitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de soep over de kommen of diepe borden. Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas. Serveer de soep direct en zet de rest van de ciabatta apart op tafel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lentesoep met ciabatta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­soep met ci­a­bat­ta

1
1
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 2 worteltjes
  • 1 tomaat
  • 1 el olijfolie

Snipper de ui. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de tomaat fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee.

2
2
  • 1 tuinkruidenbouillontablet
  • 1 liter water
  • 1 ciabatta
  • 2 el olijfolie

Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk het water erbij en voeg de pastaschelpjes toe. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken. Snijd de ciabtta in sneetjes. Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie.

3
3
  • 225 g doperwten
  • 1 zakje bosuitje

Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant. Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 min. Knip de uitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 100 g geraspte pittige kaas

Verdeel de soep over de kommen of diepe borden. Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas. Serveer de soep direct en zet de rest van de ciabatta apart op tafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.