Ci­troen­pan­nen­koek­jes

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 4 personen
3 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzing op de verpakking met de eieren en melk. Roer er het sap en de geraspte schil van een halve citroen doorheen. Smelt de roomboter (in de magnetron), kwast er een kleine antiaanbakpan mee in en zet die op middelhoog vuur. Gebruik telkens een halve soeplepel beslag om 1 pannenkoekje te bakken. Om de baktijd te verkorten, kun je twee pannen tegelijk gebruiken.

Tip:

Lekker met vanillesuiker! Maal in de keukenmachine 2 vanillestokjes fijn met 1 kilo kristalsuiker en bewaar dit in een afgesloten pot. Zo heb je een flinke reservevoorraad.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.