Cous­cous met wit­te kaas, spi­na­zie en fruit

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de tuttifrutti in een grote kom door de droge couscous. Schenk het kokende water erover. Laat de couscous 10 min. staan tot al het water is opgenomen. Snipper de sjalot.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 min. zachtjes. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat hem op hoog vuur al omscheppend slinken. Ga door tot al het vocht verdampt is.
  3. Snijd de koriander fijn. Meng de couscous met de koriander en de helft van de kaasblokjes, breng op smaak met peper en zout. Serveer het couscousmengsel met de spinazie ernaast en strooi de rest van de kaasblokjes over het gerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met witte kaas, spinazie en fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met wit­te kaas, spi­na­zie en fruit

1
1
  • 125 g gewelde tutti frutti
  • 300 g couscous
  • 500 ml kokend water

Roer de tuttifrutti in een grote kom door de droge couscous. Schenk het kokende water erover.

2
2
  • 2 sjalotten

Laat de couscous 10 min. staan tot al het water is opgenomen. Snipper de sjalot.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 min. zachtjes.

4
4
  • 600 g spinazie

Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat hem op hoog vuur al omscheppend slinken. Ga door tot al het vocht verdampt is.

5
5
  • 15 g verse koriander
  • 100 g witte kaasblokjes

Snijd de koriander fijn. Meng de couscous met de koriander en de kaasblokjes, breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 100 g witte kaasblokjes

Serveer het couscousmengsel met de spinazie ernaast en strooi de kaasblokjes over het gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.