To­ma­ten-spek­spies­jes

  • brunch
  • 8 personen
  • 45 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands brunch 8 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • 8 diepe eierdopjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de satéprikkers 30 minuten in koud water weken om verbranden tegen te gaan. Rijg aan elke prikker harmonicagewijs 3 tomaatjes en 1 plakje spek. Verwarm de ovengrill voor. Leg de spiesjes ca. 10 cm onder de grill. Gril ze rondom tot de tomaatjes zijn gepoft en het spek mooi bruin is. Bestrooi met versgemalen peper. Leg de spiesjes op de eierdopjes en dien ze direct op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.