Pit­ti­ge na­si goreng

(460)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 460

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pers de knoflook. Snijd de varkensfilet in blokjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  2. Meng het vlees met de sambal, de helft van de ketjap, knoflook, het zout, de suiker en de specerijen. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees.
  3. Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes uit. Snipper de ui en fruit de ui in het uitgebakken spekvet. Schep het gebakken spek en de ui door het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
  4. Voeg de prei en de soepgroente toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee. Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 min. al omscheppend door.

combinatietip:

Lekker met satésaus, atjar tjampoer, zilveruitjes, omeletreepjes en een plak ham.

Tip:

Familierecept AllerHande 4 2006. Dit recept is al jaren in de familie van Irene van der Burgt-Monjau (67) en dochter Else (41). Zij kreeg het via een Indonesische oom.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige nasi goreng

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge na­si goreng

1
1
  • 300 g rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 300 g varkensfilets
  • 300 g preien

Pers de knoflook. Snijd de varkensfilet in blokjes. Maak de prei schoon en snijd in ringen.

3
3
  • 1 el sambal
  • 2 el ketjap asin
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 1 mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ tl gemalen laos
  • ½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 3 tl gemalen gemberwortel (djahé)

Meng het vlees met de sambal, ketjap, knoflook, het zout, de suiker en de specerijen.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees.

5
5
  • 100 g magere spekreepjes
  • 2 uien

Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes uit. Snipper de ui en fruit de ui in het uitgebakken spekvet.

6
6
  • 2 el ketjap asin

Schep het gebakken spek en de ui door het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.

7
7
  • 150 g soepgroente

Voeg de prei en de soepgroente toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee.

8
8
  • 100 g magere spekreepjes
  • 2 uien

Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes uit. Snipper de ui en fruit de ui in het uitgebakken spekvet.

combinatietip:

Lekker met satésaus, atjar tjampoer, zilveruitjes, omeletreepjes en een plak ham.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.