Ge­hakt­bal­le­tjes met ei­tjes

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 personen
3 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een pan een ruime laag water aan de kook en leg de eieren erin. Kook de eitjes in 4-6 minuten bijna hard. Leg ze in een vergiet en spoel ze af met koud water. Pel de eieren. Meng het gehakt met de currypasta, 2 theelepels zout, het paneermeel, de helft van het losgeklopte ei (de rest van dit ei wordt niet gebruikt) en de koriander. Kneed alles goed door tot het gehakt smeuïg is. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Duw in elke portie gehakt een eitje en vorm het gehakt rond het eitje tot een glad balletje. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten rondom bruin en gaar. Snijd het kropje sla in heel fijne reepjes en verdeel deze over een schaal. Leg de gehaktballetjes erop.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.